Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в четвъртък, че страната му не

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в четвъртък, че страната му не
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел не търси окупация на Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи в четвъртък, че страната му не се стреми да завладее, окупира или ръководи Газа след войната срещу " Хамас ", оповестява " Ройтерс ". В същото време, той сподели, че ще е нужна мощ, с цел да влезе в палестинския анклава и спре групировки.

Коментарите на Нетаняху тази седмица, в които се допуска, че Израел ще бъде виновен за сигурността в Газа за неопределен срок, предизвикаха отпор от Съединените щати, основният съдружник на Израел.

Вашингтон съобщи, че ще се опълчи на израелската следвоенна окупация на Газа и бомбардировки, с които Тел Авив желае да унищожи частите на " Хамас ", след 7 октомври и офанзивата, която съгласно Израел е умъртвила 1400 души.

Израелската бомбардировка на Газа е умъртвила повече от 10 800 палестинци, според здравни чиновници там. Разви се филантропична злополука, тъй като главните ресурси се изчерпват и ранените хора претрупват нежната здравна система.

Американски чиновници споделят, че Палестинската администрация (ПА), която има лимитирано самоуправление в окупирания от Израел Западен бряг, би трябвало да се върне да ръководи Газа след войната. " Хамас " завзе контрола над Газа от силите на ПА на президента Махмуд Абас през 2007 година

Висши палестински чиновници, в това число Абас, споделят, че връщането на ПА в Газа би трябвало да бъде съпроводено от политическо решение, което да постави завършек на израелската окупация на територия, завзета от войната в Близкия изток през 1967 година

Нетаняху сподели, че след войната  " това, което би трябвало да забележим, е Газа демилитаризирана, дерадикализирана и възобновена ".

Палестинският министър председател Мохамад Щайе съобщи тази седмица, че ПА няма да се върне в Газа " на гърба на израелски танк ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР